Vergoedingen

Geregeld krijg ik de vraag of mijn behandelingen ook in aanmerking komen voor een vergoeding door de verzekering.

Hieronder leg ik uitgebreid uit waarom mijn behandelingen niet vergoed worden.

Om als praktijk behandelingen aan te kunnen bieden waarvan een gedeelte vergoed wordt door de verzekering, dien je aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. Om hierbij aangesloten te kunnen zijn, dien je een door deze beroepsvereniging erkend diploma te hebben gehaald. Om dit diploma te behalen, dien je een opleiding te volgen bij een erkend opleidingsinstituut. Wanneer je je aansluit bij een beroepsvereniging mag je op jouw website vervolgens het logo van deze vereniging bijvoegen, zodat clienten dit kunnen zien.

Allereerst, mijn werk is energiewerk. Het is een natuurlijke gave waarmee ik geboren ben, die ik verder heb leren verdiepen door de vele lagen in mijn proces van spirituele bewustwording door de jaren heen. Hoewel er zeker instituten zijn voor spirituele ontwikkeling, zijn er geen specifieke opleidingen, en dus ook geen diploma’s voor het gedeelte van het proces wat ik afgerond heb, van waaruit ik nu werk. 
Wel heb ik ter verdieping van mijn kennis in onderwerpen met betrekking tot natuurlijke geneeswijzen, gezondheid en lichaamswerk verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Zo heb ik een HBO diploma Mindfulness Based Cognitive Therapy, en  een HBO diploma Ayurveda. Daarnaast heb ik onder andere Homeopathie en Natuurlijke Geneeswijzen voor Dieren succesvol afgerond. Dit alles bij BATC erkende opleidingsinstituten. Verder heb ik door de jaren heen veel praktijkervaring in mijn werkveld opgedaan, in diverse projecten in binnen- en buitenland voor het welzijn van mens, dier en natuur.

Bij het starten van mijn praktijk heb ik onderzocht of ik het zinvol achtte voor mezelf en/of mijn cliënten om mij aan te sluiten bij de beroepsvereniging.
Echter, ook met lidmaatschap zijn er slechts enkele verzekeringsmaatschappijen die in bepaalde gevallen gedeeltelijk vergoeden, en slechts in het geval van een aanvullende verzekering. Dit betekent dat veel mensen in de meeste gevallen dus weinig of niks vergoed zullen krijgen. De forse jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap moet ik bovendien doorrekenen in mijn tarieven. Daardoor zou ik voor veel mensen onbereikbaar worden. Dit systeem is niet gebaseerd op gelijkwaardigheid. Het sluit veel mensen uit, die juist de zorg hard nodig hebben. Dat past niet bij de energie waar vanuit ik werk, en ik kies er dus bewust voor om mij niet te beperken tot dit systeem.

Voor veel mensen is het zien van logo’s en keurmerken echter wel een bevestiging van kwaliteit. Zo hebben we het immers geleerd. Ik kan deze mensen alleen maar eerlijk uitleggen waarom ik anders werk. In mijn visie is een keurmerk of logo in mijn werkveld geen garantie van kwaliteit. Het is een garantie dat ik een bepaalde opleiding heb gevolgd, bepaalde kennis tot me heb genomen. Echter, hoe ik deze kennis heb geïntegreerd in mijzelf en mijn werk, welke processen ik doorlopen heb, en hoe ik zelf mijn energie beheers (wat cruciaal is in mijn werk) is niet af te leiden aan diploma’s.
Ik werk vanuit mijn hart, hoger bewustzijn en vol passie met mijn gaven. Vanuit interne, niet externe validatie. De vrijheid om voor een behandeling van mij te kiezen ligt geheel bij de cliënt. Spreekt mijn werk je aan, voel je je er goed bij, dan werkt het voor je. Voel het niet goed voor je, dan is wellicht een andere weg beter voor jou. Voel je welkom om zelf te komen ervaren of het iets voor jou is!

Mijn doelstelling is voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te zijn die zich aangetrokken voelen tot mijn werk. Ik kies dus voor relatief lage tarieven. Voor mensen in een lastige situatie heb ik bovendien de mogelijkheid tot een betaalregeling. Daarnaast sta ik open voor het ontvangen van donaties, voor wie wat extra kan en wil missen. Dit brengt een mooie balans waardoor ik mijn ondersteunende werk kan voortzetten voor iedereen die dit wenst!

Adain Holistic Healing

Wilp Gld.  Kvk 71141812