top of page
  • Foto van schrijverkarinvanderzwan

Spirituele groei versus ego weerstand

Bijgewerkt op: 23 apr.



 

Alles in het leven is altijd in beweging en ontwikkeling.  Dingen komen en dingen gaan.

Om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen, nieuwe vormen moeten oude patronen en vormen soms losgelaten worden. Daarom is alles altijd onderhevig aan verandering, evolutie.

Het ego wil dit niet  Het ego is er om ons te beschermen en te kaderen. Het ego zegt, nee ik wil geen verandering,  ik wil hetzelfde blijven, dit is wat ik ken en vertrouw. Het is goed zo, we moeten het zo houden. Verandering is bewegen naar het onbekende en voelt dus als onveilig. Het ego verzet zich daarom ook tegen het concept van verandering en (emotionele/spirituele) groei en ontwikkeling. Vanuit angst.


Echter groei en ontwikkeling gaat niet over anders moeten zijn. Dat je niet goed zou zijn in essentie en dus moet veranderen. Groei en ontwikkeling gaat juist over loslaten wat je niet werkelijk bent. Ongezonde en beperkende patronen en situaties loslaten die ons niet gelukkiger en gezonder maken. Maskers af, overlevingsmechanismen en conditioneringen weg! Ruimte maken in jezelf en je leven, zodat je juist nog meer je echte zelf kan zijn! Meer vrijheid, waarheid en overvloed kan ontvangen en ervaren.


Veranderen en meegroeien met het leven dus.

Verandering kan eng en pijnlijk zijn.

Maar in een te krap jasje te leven, benauwd en niet in je ware kracht en potentieel is dat nog veel meer! Dus ontspan en beweeg mee met de natuurlijke ritmes en cycli van komen en gaan.

Na  nacht komt altijd weer dag.

Na winter weer lente.

Na afscheid weer nieuwe welkomsten.

Na dood weer nieuw leven.

Na het oude loslaten, weer het nieuwe omarmen💜 

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page