top of page
  • Foto van schrijverkarinvanderzwan

Spiritueel ontwaken: het pad naar een nieuwe tijd
Het hele universum is van nature expansief. Het leven op deze planeet is ook altijd aan het groeien en evolueren. En zo ook de mensheid. Door cyclus na cyclus te doorlopen zijn we, sinds het begin van onze tijd als mensheid, altijd in ontwikkeling geweest. Altijd ontwaken naar weer een hoger bewustzijnsniveau.


Als we het echter over Spiritueel Ontwaken hebben, verwijst dit meestal naar het specifieke stadium dat een groeiend aantal mensen nu doormaakt. De afgelopen millennia heeft de mensheid steeds meer inzicht gekregen in de fysica van het universum. Hoe energie en materie zich tot elkaar verhouden, en vorm geven aan wat wij ‘realiteit’ noemen. Hoe alles, zichtbaar en onzichtbaar, energie is. Ook onze gedachten, emoties en ons fysieke lichaam en omgeving. Dit heeft geleid tot een dieper begrip, dat ons momenteel in de richting van een collectieve paradigmaverschuiving beweegt. Tegenwoordig betreden steeds meer mensen het pad van spiritueel ontwaken. Een individuele reis die op zich vele fasen over vele jaren kent.


In dit proces verschuift de focus van buiten onszelf kijken; in de wereld en naar anderen, naar ons leven en hoe dingen willekeurig met ons lijken te gebeuren, naar het besef hoe we energetische wezens zijn in een energetisch universum. Allemaal met elkaar verbonden. En hoe we door de wetten van de fysica met onze eigen energetische frequentie bepaalde mensen en situaties in ons leven aantrekken en manifesteren. Sommigen van hen weerspiegelen waar we in vrede met onszelf zijn, we voelen dat we met hen resoneren. Anderen weerspiegelen de aspecten in ons die nog niet in lijn zijn met onze Ziel, opgeslagen in ons systeem als beperkende overtuigingen en patronen met een lagere frequentie. Ze komen in ons leven als het contrast met waar we naar verlangen, en manifesteren zich als pijn, ziekte en elke vorm van tegenslag of moeilijkheid.


Vanuit het oude paradigma, het ego-perspectief, lijken deze schokkende gebeurtenissen 'fout' en bedoeld om ons te beschadigen. We zijn bang voor ze, altijd in afwachting van de volgende klap die het leven ons kan toebrengen. Vanuit het perspectief van de ziel is er echter geen dualiteit zoals 'fout en goed'. Alles Is gewoon. Het is slechts een weerspiegeling van onze energie. Moeilijkheden in alle gradaties weerspiegelen wat er in ons mag worden geheeld. Door via deze manifestaties te laten zien wat we vanuit onze energetische vibratie tot dusver hebben gecreëerd, leert het ons om een ​​hogere op liefde gebaseerde vibratie te kiezen voor een meer wenselijk resultaat, of realiteit. Het stuwt ons naar meer Liefde en vrijheid.


Als je je dit realiseert, verschuift je bewustzijn en kom je in je ware kracht. Zo laat je het gevoel alsof het leven je overkomt, de 'slachtoffer-modus’ langzaam los. Je komt tot het steeds diepere begrip van je vermogen om je realiteit te co-creëren, door bewust gebruik van je energie. Met andere woorden, we zijn vrij om te kiezen! Voor meer vrede en geluk. In onszelf en zo ook in de wereld om ons heen!

Raise your vibration! :)))20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page